BOLU İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Aşçılar Diyarı Bolu'da Türk Mutfağı Haftası Etkinliklerinin İlki Göynük'te Başladı

Türk mutfak kültürü ve ürünlerimiz ile ilgili olarak çeşitli kurumlar, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler, yurt dışı temsilciliklerimiz tarafından çeşitli dönemlerde yapılan tanıtımların daha etkin olması, ulusal ve uluslararası arenada ses getirebilmesi ve zaman kaybı ile kaynak israfını engellemek amacıyla 21-27 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Türk Mutfağı Haftası” olarak ilan edilmiştir. T.C. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen “Türk Mutfağı Haftası”, 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış temsilciliklerimiz aracılığıyla tüm dünyada dikkat çekecek düzeydeki etkinliklerle kutlanmaya başlanmıştır..

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde yapılan Türk Mutfağı Haftasıetkinliklerinin ilki Bolu'nun Göynük ilçesinde düzenlendi. Göynük merkezde stantlar kuruldu, restoranlarda çalışan aşçılar ve kadınlar Göynük'ün yöresel lezzetlerini tanıttı. Bu yöresel lezzetler arasında tas kebabı, su böreği, pide, ekmek ve gözleme gibi ürünler yer aldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda paydaş kurum ve turizm sektörünün katkılarıyla düzenlenen programda, ilgili kurum ve kuruluşlarca kurulan standlarda Bolu’nun coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri tanıtıldı.



y.jpg

  • Türk Mutfağı Haftası Göynük Etkinliği 2024
  • Türk Mutfağı Haftası Göynük Etkinliği 2024
  • Türk Mutfağı Haftası Göynük Etkinliği 2024
  • Türk Mutfağı Haftası Göynük Etkinliği 2024