Aşçılar Diyarı Bolu'da Türk Mutfağı Haftası Etkinliklerinin İlki Göynük'te Başladı -
Aşçılar Diyarı Bolu'da Türk Mutfağı Haftası Etkinliklerinin İlki Göynük'te Başladı
Aşçılar Diyarı Bolu'da Türk Mutfağı Haftası Etkinliklerinin İlki Göynük'te Başladı
Türk
mutfak kültürü ve ürünlerimiz ile ilgili olarak çeşitli kurumlar,
üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, yerel yönetimler,
yurt dışı temsilciliklerimiz tarafından çeşitli dönemlerde yapılan
tanıtımların daha etkin olması, ulusal ve uluslararası arenada ses
getirebilmesi ve zaman kaybı ile kaynak israfını engellemek amacıyla
21-27 Mayıs tarihleri arasındaki hafta, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı
tarafından “Türk Mutfağı Haftası” olarak ilan edilmiştir. T.C.
Cumhurbaşkanlığı himayesinde,
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile hazırlanan “Asırlık
Tariflerle Türk Mutfağı” kitabından hareketle hayata geçirilen “Türk
Mutfağı Haftası”, 2022 yılından itibaren ülkemizde ve dış
temsilciliklerimiz aracılığıyla tüm dünyada dikkat çekecek düzeydeki
etkinliklerle kutlanmaya başlanmıştır..
Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde yapılan Türk
Mutfağı Haftasıetkinliklerinin ilki Bolu'nun Göynük ilçesinde
düzenlendi. Göynük merkezde stantlar kuruldu, restoranlarda çalışan
aşçılar ve kadınlar Göynük'ün yöresel lezzetlerini tanıttı. Bu yöresel
lezzetler arasında tas kebabı, su böreği, pide, ekmek ve gözleme gibi
ürünler yer aldı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda paydaş kurum ve turizm
sektörünün katkılarıyla düzenlenen programda, ilgili kurum ve
kuruluşlarca kurulan standlarda Bolu’nun coğrafi işaretli ürünleri ve
yöresel lezzetleri tanıtıldı.