BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ


2020 “PATARA YILI” İLAN EDİLDİ

7980c4bc-3035-445c-8e04-fe7f63c16cec.jpg

2020, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Patara Yılı” ilan edildi. AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılında 51,7 milyon turist ve 34,5 milyar dolar turizm geliri ile sektörde patlama yaşandığını vurguladı; 2020’nin “Patara Yılı” ilan edilmesinin nedenlerini anlattı.
 

Uygarlık kavramının başladığı ve adım adım Batıya uzandığı kadim kültürler coğrafyası Türkiye, “Tarihin Sıfır Noktası” Göbeklitepe’nin keşfiyle geçen sene dünya gündeminde ilk sırayı aldı. Bu yıl da tüm dikkatlerin Türkiye’de kalmasını sağlayacak karar, AK Parti Grup Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı; 2020, “Patara Yılı” ilan edildi.

Patara’nın, Türkiye’nin tarihi zenginliğini dünyada temsil edebilecek yer olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi Patara Antik kenti, Fethiye-Kalkan arasında bulunuyor. Likya’nın ana liman şehri olan Patara, bizim tarihimizin de önemli sembollerinden biridir. Osmanlı Devleti, Kuzey Afrika ile olan telgraf bağlantısını Patara Telsiz Telgraf İstasyonu” aracılığı ile sağlıyordu. Yaklaşık 850 kilometrelik uzunluğuyla, Avrupa’nın en büyük hattının ucunda yer alan Patara İstasyonu, İtalyanlar tarafından bombalanana kadar, ülkemize çok önemli hizmetler vermiştir. Bu telsiz telgraf istasyonunu aslına uygun şekilde yeniden ayağa kaldırıyoruz. Roma’nın bir parçası olan Likya Birliği’nin yönetim modeli, ABD’nin kuruluşuna örnek olacak kadar önemlidir. Nitekim Likya Birliği’nin Meclis binası, tarihi önemine binaen TBMM Başkanlığımız tarafından restore ettirilmiştir. Antik dönemden günümüze ulaşan tek deniz feneri de yine Patara’dadır. Bu deniz fenerini de ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Şehir kapısından su yollarına kadar daha pek çok nadide özelliği ile Patara’yı ülkemizin tarihi zenginliğini dünyada temsil edebilecek bir yer olarak gördük. 2020 Patara Yılının ülkemize ve turizm sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, 2019 yılında 51,7 milyon turist ve 34,5 milyar dolar turizm geliriyle sektörde patlama yaşandığının da altını çizdi.

(12.02.2020)

  • 7980c4bc-3035-445c-8e04-fe7f63c16cec.jpg
  • ANTALYA-PATARA-GÜLCANACAR (26).jpg
  • ANTALYA-PATARA-GÜLCANACAR (10).jpg
  • ANTALYA-PATARA-GÜLCANACAR (18).JPG